חבר לעבודה שכל זהמן משמיץ אצל הבוס

שאלה:

שלום לרב לאחרונה התחלתי לעבוד במשרד עבודה עם עוד אדם. שנינו שכירים. גיליתי שמאז שנכנסתי הבחור מנסה להראות למנהל המשרד שאני לא בסדר… על לא עוול בכפי. ראיתי הודעות שהוא שלח למנהל… באופן שהוא ממש מנסה "להפיל" אותי. אני רוצה להוכיח אותו… כיצד? מה להגיד איך מתי וכו' תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

דברי תוכחה ממש לא יעזרו, זה רק יגרום לו להצפין יותר את דברי הבלע והלשון הרע, ולהגביר את המינון ואת חומרת הדברים… בומרנג!

הדבר היחיד שיכול לעזור הוא להתידד איתו לגמרי, אבל ממש! לתת לו תחושה שהוא חכם ויודע, לשבח אותו בעיני הבוס כמה הוא מוצלח ויעיל, להתייעץ איתו אפילו על משהו אישי [חסר משמעות אמיתית, אבל שיתן לו תחושת כבוד…] ככל שהוא ירגיש פחות מאוים ממך הוא יראה פחות צורך להשמיץ אותך. עשה בענין זה עבודה גדולה. תכבד אותו במיני מזונות – ידידות לא חנופה… כל דבר שיוריד מתח במשרד. תן לו כבוד ורוגע.

והעיקר לזכור שאף אחד לא יכול באמת לפגוע בנו, הכל מאיתו יתברך והפרנסה משמים.

בהצלחה רבה