זמן טלית ותפילין

שאלה:

שלום לרב. רציתי לדעת בבוקר לפני הזמן תפילת שחרית איך לניהוג לגבי תפילין לגבי ציצית לגבי קריאה שמע.תודה

תשובה:

שלום וברכה

זמן ציצית ותפילין הוא "משיכיר בין תכלת ללבן" זה בערך עשר דק' אחרי עלות השחר, בערך שעה לפני הנץ החמה, יש לבדוק כל יום בלוח שנה יהודי, זה מופיע [לפעמים זה מופיע רק בשבת אבל תקף לכל אותו השבוע]. קריאת שמע יש לקרוא על סדר התפילה סמוך להנץ החמה.