איך לתבוע אדם שעבר לחו"ל

שאלה:

אדם מחוץ לארץ שביקר כאן בארץ והזמין ממני שירות שיעשה עבורו כאן בארץ. אבל כעת הוא לא משלם ולא מגיב . האם אני יכול לפנות לבית משפט ואז אחרי פסק דין אוכל לתבוע אותו בבית משפט בחוץ לארץ עם פסק דין של הארץ. או שעליי לפנות דווקא לבית דין .והשאלה היא לאיזה בית דין . האם בארץ כי כאן הייתה ההתקשרות בינינו או בחול דווקא

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לפנות לבית משפט. כל התדיינות צריכה להיות בבית דין רבני דווקא. היות והעסק נעשה בארץ חייב הנתבע להתדיין בארץ. ולכן יש לפנות לבית דין באזור מגורך ולהזמינו, והוא יצרך לבוא או לשלוח ייפוי כוח שיגיע עבורו. ואם הלה יסרב להופיע בבית דין, תקבל היתר לתבוע בבית משפט.

בהצלחה.