סכין שחתכו בה ירקות טבל חריפים

שאלה:

סכין שחתכו איתה ירקות חריפים שלא הופרשו מהם תרומות ומעשרות , האם חייבת הגעלה או שאפשר להסתפק ב24 שעות של המתנה?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי לא מספיק להמתין 24 שעות, כי הרי זה בלע איסור, ולעולם לא מקילים להשתמש בסכין טרף אחר שעברו עליו 24 שעות… מה שכן יש לעשות, בתוך 24 שעות אין כלל בעיה, מפרישים תרומות ומעשרות על הירקות, ומכוונים שיחול גם על הטבל שבלוע בסכין. אבל אם כבר עבר 24 שעות עד שהפרישו, יש בזה מחלוקת אם מועילה הפרשה כיון שזה בדרגת חיוב אחרת, רק מדרבנן כיון שזה נותן טעם לפגם, ולכן יש להחמיר ולהגעיל.

מקורות:

ראה שו”ת מנחת שלמה ח”א סי’ נד אות ד, וסב.