כבוש כמבושל בכלים / משקה קפוא

שאלה:

האם אפשר לאחסן מרק בשרי בקופסת גלידה לשעבר

תשובה:

שלום וברכה

אין לאחסן מרק בשרי בקופסת גלדיה חלבית אף שהשימוש בה היה קר, משום דין כבוש כמבושל [יש לדון שגם משקה קפוא יש בו דין כבוש].

מקורות:

ראה ש”ך וט”ז ריש סי’ קה. על כך שגם משקה קפוא שייך בו דין כבוש כמבושל, ראה חקת הפסח עמ' מג על פי אליה זוטא או"ח סי' שכ המובא בפרי מגדים יו"ד סי' קד, שחילק לענין זה בין שומן קרוש שהוא אוכל למשקה קפוא שהוא משקה גם לענין דין זה.