נשוי כשנתיים ללא ילדים

שאלה:

שלום וברכה אני נשוי כשנה ושמונה חודשים ועדיין לא זכיתי שאשתי תכנס להריון אשתי עשתה בדיקות והכל תקין חוץ מהורמון הגברי משהו כזה שהוא קצת היה מוגבר עשו לה בדיקה לראות אם זה אכן כך או שסתם זה היה רק בעת הבדיקה ובנתיים עשיתנ בדירת זרע על ידי איסוף מהאשה אחר תשמיש והכל ברוך ה' יצא תקין שאלתי א' האם הייתי צריך לחכות שאשתי תקבל תשובות לגבי אותו הורמון ואז לעשות את הבדיקה ב'האם ידוע לכם שאותו הורמון גברי המוגבר קשור לעיכוב הריון כיוון שהוסת תקינה ואפילו קבועה על פי ההלכה ג' אגב איך התפילה שלי אמורה להיות האם הכל מאיתו יתברך ולהתפלל שיבא בזמנו או שפשוט להתפלל חזק שיגיע מהר לכאורה זה סותר לי קצת את האמונה שהכל מאיתו התברך ובזמנו תודה רבה אשמח לתשובתכם!

תשובה:

שלום רב,

לדעתי תמתין מעט, הכל בסדר. לא כדאי להיות לחוצים. בעזרת השם תבוא הישועה.

כשאדם מתפלל הוא צריך לשפוך את ליבו מה שהוא מרגיש ורוצה. אם אתה רוצה מהר, ומן הסתם כך, כך צריך להתפלל ואין זה סותר כלל את האמונה. שאם לא כן, אולי לא נתפלל כלום מלבד מה שאנו חייבים כי הכל מאיתו יתברך?! ודאי שלא, זה בדיוק מהות האמונה, להאמין ולדעת שהכל מאיתו יתברך, ולכן צריך להתפלל ולבקש. הקב"ה ממתין ורוצה את התפילות שלנו! וכמובן אח"כ להמתין באמונה שלמה שהכל מאיתו יתברך, ושאם זה לא מגיע בדיוק כפי שאתה מצפה זהו רצונו יתברך.

הרבה הצלחה