אכילת סעודה בערב שבת

שאלה:

שלום הרב, ראיתי בספר שמירת שבת כהלכתה שאסור בערב שבת לאכול סעודה שאין רגילים בה. אם פעם בכמה חודשים ההורים של אשתי מזמינים אותנו לאכול סעודה ביום שישי בביתם (שכן במהלך השבוע אין לנו זמן להגיע אליהם) האם זה גם אסור? האם זה תלוי אם מתחילים לאכול את הסעודה לפני חצות או היום או לא? בברכה

תשובה:

אם זו אכילה מרובה יותר ממה שאתם רגילים בדרך כלל, זו באמת בעיה, אבל אם זו אכילה כפי שאתם רגילים אלא שזה מעט יותר מסודר וחגיגי יש להקל לפני שעה עשירית ועדיף לפני חצות היום.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' רמט סעי' ב.