סוף זמן ברכת הלבנה

שאלה:

כתוב בילקוט יוסף שסוף זמן ברכת הלבנה הוא ליל טו לחודש (הלילה הזה). לעומת זאת כתוב בלוח שנה אור החיים, שסוף זמן ברכת לבנה לחודש הזה היה ביום חמישי כבר. מה הסיבה?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של סוף זמן קידוש לבנה אינו קבוע לפי התאריך העברי, אלא הוא קשור לזמן המולד [ט"ו יום מהמולד, ראה שו"ע סי' תכו סעי' ג], וכיון שהיום שעושים מולד ממוצע לפעמים המולד מקדים את הראש חודש, גם סיום זמן קידוש לבנה ישתנה בהתאמה. לפי מהה שראיתי בחודש זה היה סוף זמנה באמצע ליל שבת.

שבוע טוב.