ליטוף/טלטול בעלי-חיים בשבת

שאלה:

שלום וברכה, האם מותר לילד מתחת גיל בר-מצווה ללטף ארנבת בשבת (בלי להזיזה)? והאם מותר להחזיק אותה ולטלטלה (ברה"י)? תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

בחיות מחמד שהשימוש שלהם הוא על ידי טלטול כמו כלבלב קטן שרגילים להרים ולהחזיק ביד וכו’, או ארנבות הגדלות בפינת ליטוף שכך משתעשעים בהן, אכן נחלקו הדעות: יש אומרים שלא חילקו חכמים בתקנתם והוא בכלל מוקצה בבעלי חיים, ויש שנטו להקל בזה, ראה כאן ובתגובות בהרחבה עיקרי השיטות בענין זה. לכן המיקל יש לו על מה לסמוך, בפרט לילדים, אבל כדאי להמנע.