לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סרטי נשים טוב או רע? / בילוי לצורך איוורור

שאלה:

שלום האם לבית דין תורה בימנו יש כח לשנות סברה של ראשונים? אני יסביר למה אני מתכוון. יש היום אופנה חדשה בעולם החרדי שנקרא סרטי נשים….הסברה היא שנשים פטורות מלימוד תורה…האם בית דין יכול להוציא פסק הלכה שנשים חייבות בתלמוד תורה? ככה שבמקום ללכת לסרטי נשים שילמדו תורה….את כל התורה שס מדרשים זוהר קבלה הכל….ככה שבמקום ללכת לסרטי נשים שילמדו תורה מה אתם אומרים? אולי צריך לקדם את זה….למרות שהגמרא זה סוברת אחרת

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שאתה נסער ממשהו, אינני יודע ממה ועל אילו סרטים אתה מדבר, אבל אם יש איזו הקרנה של הצגה חרדית ברוח היהדות ואשתך הולכת מידי פעם איזה ערב לדבר כזה או לפעילות אחרת של איזה חוג העשרה או התעמלות וכדומה בשביל להתאוורר זה מאה אחוז! הנשים היום עובדות מאוד קשה בבית ומחוצה לו, ואם הבילוי שלה הוא תואם לרוח התורה, מה הבעיה??? על מה יצא קצפך? אני אגב מכיר הרבה גברים שלמרות חובתם ללמוד יש להם "זמן" לעצמם… יש לגברים כאלו הרבה מה ללמוד דוקא מנשות ישראל העמלניות שכל היום טורחות בניהול הבית וחינוך הילדים יחד עם עבודתן בדרך כלל בחוץ.

בזכות נשים צדקניות נגאלו אבותינו ממצרים!

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תשחרר קצת בבית שתהיה אוירה טובה ונעימה בה כל אחד מרגיש שהוא מקבל את הפינה שלו ויש מקום לצרכים שלו. בהצלחה