כשרות מאכל שהכין גוי בכליו

שאלה:

קיבלתי זיתים שהכין גוי בתוך קופסת פלסטיק שכתוב עליה שהיה בה לפני זה לפת מוחמצת. מי שהביא לי את הזיתים טען ששמו בפנים רק מלח… האם מותר לאכול מהזיתים?

תשובה:

שלום וברכה

איך אפשר לסמוך על גוי בענין זה… אם הוא משתמש בכלים אלו לדברים אחרים מלבד זיתים, אינני יודע אם הייתי אוכל רגוע…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם לא סמכינן דסתם כלים אינן בני יומן כמבואר בסי' קכ"ב אם איני טועה. וכן בדין האוגרקס שמזכיר רש"ל שקונים מהעכו"ם?
    ואפ' נאמר שאינו מהדרין מ"מ אם מותר אז מותר לא?

    סליחה שזה נשמע קצת חצוף אני בטוח שאם הייתי מדבר ולא כותב כבודו היה מבין שאינני מתריס רק באמת שואל.
    ישר כח ותודה על ההבנה

  2. אתה דוקא נשמע בסדר גמור, אבל פשוט זה נכנס לשאלה של דבר חריף, ודבר כזה מפוקפק שאינו לכתחילה למה להקל כאשר המדובר הוא בסך הכל בקופסת זיתים..