טבילת כלים

שאלה:

בס"ד השלום והברכה. הנושא :טבילת כלים אני עובד חברה בבעלות גויים מחו"ל(נקרא לה בשם A) חברת ההסעדה (חברה ישראלית נקרא לה בשם ישראל)) רכשה את כל ציוד המטבח כולל חשמלי . שיטת החברה A לכל נותני השירות בחברה לרכוש את כל הציוד הנחוץ לחברה ולהוציא חשבונית עבור A .והרכוש או הציוד נשאר בבעלות A בחברה. השאלה האם נתיחס לכלי המטבח כשל גויים ואינן צריכים טבילה או אחרת? הבעלות הסופית היא של A בברכה שמעון שבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן זה נכון שהבעלות על כל הכלים היא של החברה שבבעלות גוי, והוא רק משכיר אותם לחברה הישראלית הרי שאין חיוב טבילה, אבל מסופקני מאוד אם זה כך, הם ודאי שילמו מחיר של קנייה אז מדוע שיקבלו רק שכירות? יותר נשמע שזה משהו פרוצודרלי בקבלות ולא משהו אמיתי שתקף בבית משפט שאכן המוצרים שלהם, תבדוק טוב מה היא אכן הבעלות האמיתית על הכלים.

שבת שלום ומבורך.