בצל בשרי בתנור פרווה

שאלה:

חתכתי בצל עם סכין בשרי קטן ואפיתי הבצל מעורב עם ירקות בתנור פרווה .מה דין התנור והתבשיל ?

תשובה:

שלום וברכה

התבשיל ודאי בסדר. לגבי התנור יש להקל שעדיין הוא פרווה, ואם רוצים לצאת כל השיטות ניתן לנקותו היטב ולהפעיל על חומו המירבי ריק חצי שעה.

מקורות:

בנדון דידן שהסיר פרוה אם נהפך לבשרי, אף כשלא היה שישים, נחלקו המג”א (סי’ תנא ס”ק לא) והמשנ”ב (שם ס”ק צ) שסוברים שהכלי נעשה בשרי ואם בישלו בו ירקות אסור לאכלם עם חלב, ואילו דעת האבן העוזר והרעק”א (יו”ד סי’ צו) שהכלי לעולם נשאר פרוה, ולמעשה קיבלנו מהגאון רבי ניסים קרליץ שהכרעת ההלכה היא כהאבה”ע, אולם ידוע לי שכמה מגדולי הפוסקים נקטו כהמשנ”ב שדין הקדירה שהיא בשרית, אולם בנידון דידן נראה שיש להקל בזה, שעיקר הנידון במג”א ובמשנ”ב הוא באופן שדך חריף במדוכה, והחשש שאח”כ דך בזה דברים אחרים על מנת לאוכלם בחלב והיינו ג”כ דברים חריפים שבזה ס”ל למג”א שאף בזה מחליא לשבח, אולם בנידון דידן שזה סיר שרוב תשמישו הוא שלא בחריף, ואינו במצב שכשיהיה אינו בן יומו שיוציא טעם בשר לכו”ע נשאר פרווה, וליתר שאת יש להמתין כ”ד שעות אם רוצה לבשל בו תבשיל שרוצה לאוכלו עם חלב.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל