צניעות לאישה בתפילה וברכות / כנגד ספרים

שאלה:

בענייני צניעות לאישה- א. האם מותר לאישה להתפלל בלי גרביים או עם חולצה קצרה/חצאית קצרה. ומה לגבי ברכות- ברכהמ׳׳ז, אשר יצר, ברכות על אוכל. [ראיתי 2 תשובות כאן באתר, באחת נכתב על תפילה שאסור ובשניה נכתב על ברכות שמותר. מה החילוק?] ב. איזה איברים אסור לאישה לגלות בחדר שיש בו ספרי קודש? תודה!

תשובה:

שלום וברכה

1. ההבדל הוא פשוט. לגבי ברכות הכלל הוא שטפח מגולה אוסר רק לומר כנגדה, אבל לה עצמה מותר, ראה רמ"א ומשנה ברורה בסי' עד-עה, אבל בתפילה יש הלכה מיוחדת שצריך להתפלל כעומד לפני מלך – אדם חשוב, ראה סי' צא.

2. אין לעמוד ערום ממש מול כתבי קודש, כמבואר במשנה ברורה סי’ מה ס”ק ה, על פי דברי הרמב”ם בהל’ יסודי התורה פ”ו הל’ ו, אולם החלפת חולצה וכיוצא בזה מותרת. ואפילו באשה, או כשהיא מניקה, משום שכאמור, שלא אמרו טפח באשה ערווה אלא לגבי איש הרואה אותה שעלול לבוא על ידי כך לידי הרהור, אבל לגבי עצמה לא נחשב הדבר כערווה, כמבואר בסי’ עד סעי’ ד – ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלת הבהרה-
    איך ישנן נשים רבות שהולכות בלי גרביים- דתיות ברובם ואף חלק מהנשים החרדיות, ובאות כך גם לבית כנסת כמובן , אם לפי דברים אלו הן לא יכולות להתפלל כך?