נתינת צדקה נחשבת נדר? / צליית כבד – עד כמה?

שאלה:

שלום כבוד הרב, בבקשה, כיוון שכספי המעשר בד"כ נמסרו למקום או שני מקומות צדקה זה זמן רב בעבר, רציתי שתהיה לי את האפשרות גם להעביר למקומות צדקה נוספים, ומשכך, עשיתי מתישהו על כך התרת נדרים. ומאז מה שקרה זה שרוב הפעמים המשכתי להעביר לאותם שני מקומות ראשונים למעט פעם או קצת יותר מפעם שלא, ואז מתוך חשש ששוב צריך התרת נדרים עקב זה שזמן רב שוב נתתי למקומות הראשונים , נדמה לי שעשיתי התרה שוב , והמעגל של החשש הזה חוזר…למעשה הנני רוצה שוב לשנות מדי פעם את המקומות, כמו נכון לעכשיו, שברצוני לתת הפעם למקום מסויי'ם, ורציתי לשאול אם אתן לאותו מקום אחר יש בעיה של נדר? ב.האם בבקשה יש מדד שבעז"ה אדע מתי הכבד נצלה כהוגן ולא נשאר בו דם ,שמצד אחד לא אעשה ממנו פחם ומצד השני לא אשאיר אותו נע עם דם כלשהו בתוכו?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית כאשר אתה מתנה מראש שיהיה בלי נדר אין כל חשש של נדר. שנית, כיון שכך המנהג שאת כספי שהצדקה נותנים פעם פה פעם שם, אין כאן שום נדר, ואתה יכול לשנות כרצונך ללא חשש.

לא צריך לפחם את הכבד, ברגע שהוא מתייבש מבחוץ ומשחים מעט וניכר שהוא ראוי לאכילה, אפילו הוא מעט נא זה כבר כשר.

הצטרף לדיון

תגובה 1