לאיים על המעביד כדי להגיע לפשרה

שאלה:

שלום אני עומד בפני פיטורין מעבודתי . ובמקום עבדתי נלקחו כספים שלא נרשמו על ידי היו"ר האם מותר לי לאיים שאני יפנה לרשיות החוק בכדי שיתפשרו איתי ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מגיע לך כסף עבור הפיטורין, ואתה רוצה להוציא את המגי לך, ולכן אתה רוצה לאיים – מותר לך להגיע להסדר בצורה כזו. אבל אם לא חייבים לך כסף אסור לך לסחוט כסף בגין האיום. ואם הם לא נהגו כדין, אין זו סיבה שאתה תחרוג מהדין.

בהצלחה.