כפפות לחורף – לא ילבש

שאלה:

שלום כבודו אני בת 23 האם מותר לי להביא לאחי הקטן בן ה25 שיהיה בריא אמן! כפפות לחורף שאני לבשתי אותם כמה פעמים ? כי אני יודעת שאסור לגבר ללבוש בגדי נשים וכדומה הכפפות הן לשני המינים

תשובה:

אם הכפפות מיועדות לגברים ולנשים כאחד, זה כלל לא משנה אם לבשת או לא, זה מותר. הגמרא מספרת על אחד האמוראים הקדושים שיום אחד לא הגיע לשיעור, וכששאלוהו על כך, השיב שמחמת עונים יש להם רק מעיל אחד, וכיון שאשתו היתה צריכה לצאת לשוק לא יכול היה לצאת מביתו… כנראה גם המעיל הזה היה כזה המיועד לגברים ולנשים כאחד.

ברכה והצלחה.