יחסי אישות בין גרוש לגרושה לפני הנישואין

שאלה:

גרוש יוצא עם גרושה האם מותר להם לקיים יחסי אישות קודם הנשואין לאחר טבילה במקווה כאשר מטרתם היא להתחתן בעתיד

תשובה:

שלום רב,

ודאי שלא. זה איסור גמור של זנות.

חז"ל מאד הקפידו על איסור זנות. אפילו אדם שעשה תנאי בקידושין. כלומר, קידש אישה וכדת וכדין אבל עשה איזה תנאי בקידושין. ואח"כ נישאו, אומרים חז"ל מאחר שישנה אפשרות שבסופו של דבר התנאי לא יתקיים והקידושין יבוטלו, ונמצא שהוא בעל את אשתו בעילות זנות, שהרי הקידושין יתבטלו למפרע, לכן, ודאי כוונתו לוותר על תנאי מפורש שעשה! העיקר שלא יכשל אפילו בשוגג בבעילות זנות!