פתח פתוח לרשות הרבים

שאלה:

בהלכות יחוד – כאשר יש "פתח פתוח" לדירה אך בכניסה לבנין / חדר-מדרגות הדלת נעולה וכל שכן יכול לפתוח – האם זה נחשב לפתח-פתוח? כמו"כ מה קורה במצב שבפתיחת הדלת נשמע כעין התרעה בתוך הדירה וניתן לראות מי נכנס ויש להם מפסיק זמן לסיים את עניניהם ולהתלבש האם זה יועיל?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שיש שכנים שעוברים ושבים זה מספיק. לגבי ההתראה הרי זה רק לגבי מי שבא מבחוץ, אבל מי שעובר בתוך הבנין מקומה לקומה אין התרעה.

ברכה והצלחה