פניה לבית משפט

שאלה:

שלום וברכה. ברצוני לשאול אם אדם יכול לפנות לבית משפט לאחר דין תורה שהיה לו? סיבתו לכך היא שכיון שבדין תורה הוא חוייב לשלם כסף וזאת בניגוד לחוק. שלפי החוק הוא לא היה מחויב לשלם. ולכן ברצונו לפנות לבית משפט לאחר שחתם על שטר בבית דין שהוא מסכים לדון בבית דין.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לפנות לבית משפט בין לפני פסק דין בין לאחר פסק דין של בית דין. ישנם מקרים רבים שלפי הלכה חייבים לשלם, ולפי החוק לא, וכן להיפך.

מעבר לכך, אחר שחתמו על בוררות בבית דין והתקבל פסק דין, לא ניתן לתבוע שוב בבית משפט. בית משפט מכבד את הפסק של בית הדין, ויש לו תוקף חוקי.

בהצלחה.