אין לי אבא בתעודת זהות, אוכל להתחתן ברבנות?

שאלה:

שלום כבודו השאלה שלי היא כזאת אני בת לאמא יהודיה מבית דתי לדורי דורות אחרונה אך אבא גוי ההורים שלי לעולם לא נישאו אמא שלי הכירה אותו בגיל צעיר נכנסה להריון ופשוט שמרה אני לא מכירה את אבי והוא לא מכיר אותי הוא לא רשום לי אפילו בתז השאלה שלי היא האם מותר לי להינשא כדת משה וישראל ברבנות ? ואם כן איך עושים את זה?

תשובה:

שלום רב,

בהחלט, את יכולה וראויה להינשא ברבנות כדת משה וישראל. אמא שלך תצטרך לבוא לביה"ד ולהצהיר מיהו אביך, והיא נאמנת לומר על אביך שזה אכן האב למרות שאינו רשום בתעודת הזהות.

מקורות:

ראה שו"ע אבה"ע סי' ד' סעי' כו.