תולעת בשומר

שאלה:

שלום וברכה, הפרדנו עלים של 3 יחידות 'שומר' (מין ירק נוגע מאוד) זה מזה, באחד העלים שכנה תולעת, שאר העלים נמצאו נקיים. כעת כל העלים נמצאים בקערה אחת ואיננו יודעים באיזה חתיכה היתה התולעת, מה דין העלים, האם חוששים גם לביצים? תודה רבה! נ.ב. השאלה די דחופה, הקערה ממתינה על השיש… תזכו למצוות!

תשובה:

שלום וברכה

אם הסרתם את התולעת אין כל בעיה, אבל אם זה התערבב יש למצוא אותה, ואם אי אפשר יש לזרוק את המאכל, שהרי אתם יודעים שיש בו תולעת… והיא אינה בטלה כיון שהיא שלמה.