לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נרות שבת על השולחן

שאלה:

בס"ד שלום וברכה נודע לי שיש הרבה בתים חרדים שנרות השבת שלהם מונחים על מדף כלשהו ולא על שולחן השבת . אני לא מזיזה את השולחן ואיני נוגעת במגש עם הפמוטים ואיני מחליפה את המפה במהלך השבת , ראוי שבמקרה שלי הנרות יהיו דווקא על שולחן השבת ?

תשובה:

שלום וברכה

יש בכך הידור בהחלט כך נהנים מהם יותר בסעודה, אבל כיון וזה מגביל, לפעמים מתלכלך ורוצים להחליף, לכן גם אצלי בבית הנרות בתוך ויטרינה בסלון ליד השולחן ולא על השולחן עצמו.