כספי מעשרות להורים לחתונות הילדים

שאלה:

שלום וברכה! רציתי לדעת האם אפשר לתת מעשרות להורים (שאינם עניים) אחרי החתונה? על מנת שיוכלו לחתן את הילדים הבאים וכדו' ואם כן האם יש בזה דין "עניי עירך קודמים"? תודה רבה

תשובה:

אין מקום לתת עכשיו כסף להורים כדי שיוכלו לחתן את הילדים הבאים, כיון שעדיין לא נצרכים לכך, מה שכן אפשר ומומלץ לעשות, להפקיד את כספי המעשרות בגמ"ח הלוואות, ואז, כאשר ההורים יחתנו ויזדקקו לעזרה הזו, לוקחים את הפקדון מהגמ"ח ונותנים להם, זה ישמח אותם מאוד. ראה בענין זה באהבת חסד חלק ב פרק יח.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כרגע הם לא נצרכים, אז למה לתת עכשיו? כספי צדקה צריכים לשמש לצדקה ולא לשבת בחשבון הבנק של ההורים עד שיזדקקו.