ישיבה על קברו

שאלה:

שלום ישנה תוכנית לימוד "ישיבה על קברו" שבו גברים ונשים יכולים לענות על שאלות בהלכה ובחומש. השאלה שלי האם לפי ההוגנות מותר לאיש או לאישה לענות תשובות לבן זוגה, הרי בתכלס כספי הזכיה מגיעים לאותה כתובת. Tודה לשמוע את חוות דעתכם. כל טוב

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אני מניח שיש הבדל בין השאלות לגברים שמצויים יותר בלימוד לבין השאלות לנשים, כך שאין אפשרות שאיש יענה לאשה… כמו כן, אם יש ענין של רציפות, כלומר סך מסויים של שאלות או מבחנים מזכה בפרס, הרי שאם אתה מסייע, זה כבר חורג מהכללים…

לא נראה להתיר.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אני רוצה להבהיר, השאלות הן אותן שאלות לשני המגזרים, כך שאין הבדל.
    עכשיו לגבי המענה לשאלות, אשר כל אחד יענה לשני, (כמו לחומש והלכה וכד')
    האם אפשר מצד ההוגנות?
    הרי הזכיה מגיע לאותה כתובת ולאותו חשבון בנק….

  2. (אינני השואל אך מעניין לדעת) מה בקשר לאב ובנו/שני אחים/חברותא וכדו' שיסכמו ביניהם שאחד ישאל והשני יענה כששניהם מתכננים מראש את רשימת השאלות והתשובות? או (אם ישנה כזאת אפשרות, לא מכיר) שאדם א' ייצור שני משתמשים וישוחח עם עצמו….

  3. אולי הם רוצים רצף תשובות כדי לזכות בפרס? אינני מכיר את תנאי המבצע… אם זה עומד בתנאים אין בעיה גם אם השם שונה.

  4. פרטי ההגרלות בין העונים נכונה:

    הגרלות יומית: הגרלות יומיות רבות בין העונים נכונה את רוב התשובות:

    300 ש"ח בין כל לומדי מסלולי גמרא רש"י

    300 ש"ח בין כל לומדי מסלולי התוספות

    300 ש"ח בין כל לומדי מסלולי ה'משנה ברורה'

    300 ש"ח בין כל לומדי מסלולי המשניות

    300 ש"ח בין כל לומדי חומש רש"י, מוסר, קיצור שלחן ערוך, חפץ חיים, ארחות שבת והליכות והלכות

    100 ש"ח בין כל לומדי מסלול משנה ופירושה

    100 ש"ח בין כל לומדי מסלול משנת הדף

    הגרלה חודשית: כל מי שהשתתף וענה נכונה על רוב השאלות במסלול מסויים לפחות 20 פעמים בחודש נכנס להגרלה החדשית, בה יוגרלו 1000 ש"ח

    על כל מסלול נוסף בו נענו נכונה 20 פעמים, נכנסים פעם נוספת להגרלה החדשית