הנשמה יודעת מה קורה איתה?

שאלה:

היי כבוד הרב יש לי כמה שאלות קשות אם תוכל לענות לי עליהם , אז נתחיל. 1. האם שנשמה נפטרת היא זוכרת את משפחתה הנוכחית ואת משפחתה מגלגולים קודמים ונפגשית עם המשפחה הנוכחית ? 2. האם נשמה יכולה לדבר ולחשוב מחשבות ולזכור דברים? 3. אם נשמה מתגלגלת בגלגול נוסף , כשהיא שבה מהגלגול האם היא עדיין זוכרת את גלגלויה הקודמים ומשפחות שלה? 4. האם יש דבר כזה נשמה נמחקת ? תודה .

תשובה:

כתוב בחז"ל שכאשר אדם נפטר קרוביו שנפטרו באים לקראתו ללוותו. נשמה אינו גוף לכן היא לא יכולה לדבר. יש מחלוקת בגמרא בראש השנה אם הנפטרים בשמים יודעים מה קורה לקרוביהם בארץ, אבל הם בודאי יודעים מי הם קרוביהם, שכן כתוב שכאשר הקרובים באים לקבר זה עושה להם נחת רוח. אינני יודע אם נשמה זוכרת גלגולים קודמים. אין נשמה שנמחקת חלילה כמובן… כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, כל אחד יש קודם לכן את תיקונו, אבל ארח כך ינחל שכר על מעשיו הטובים.

ובינתיים יש לנו לאסוף כמה שיותר זכויות ומצוות.