לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סיום מסכת

שאלה:

שלום וברכה.
בשעה טובה התחלנו את הדף היומי ויש זמנים שבהם אני לא מגיע ללימוד אלא שומע בהקלטה ברכב תוך כדי נסיעה שיעור על הדף.
האם אוכל לעשות סיום מסכת במידה ולא קראתי את מילות המסכת אלא שמעתי שיעור על הדף בהקלטה?
כמו כן מי שמעביר את השיעור שאני שומע לא מצטט לרוב מהדף.

תשובה:

ראיתי בשם הגר"ח קנייבסקי שאמר שאם לא מפסידים סוגיא שלמה אלא משפטים מסוימים וכדומה זה עדיין נחשב סיום… כך גם בנוגע לשאלתך, אבל כמובן תשתדל לעשות הכי טוב שאפשר, לבוא לשיעור ולשבת עם גמרא, זה צורה אחרת לגמרי של יום…

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוא מסביר שהוא למעשה לומד הכל, אלא שחלק שומע בהקלטה ברכב ולא ממש כל המילים של הגמרא, לכן חשבתי שזה דומה מאוד.