תרומת לאירגון אפרת

שאלה:

שלום להרב, שאלה: האם כבודכם מכירים אירגון "אפרת קריב" שמטרתם להציל עוברות, ולמנוע הפלה? יש מישהו שרוצה לתרום להם סכום יפה אבל כיון שלא ראה באתר שלהם דף עם תמיכה רבנית ביקש ממני לבדוק זה. אם מטרה למנוע הפלה נראה שזה דבר טוב, מ"מ מפני חיסרון תמיכה רבנית ממתין בירור כדי לתרום. אם אתם יודעים משהו ישר כח. ברכה והצלחה

תשובה:

אירגון אפרת [אינני יודע מה זה אפרת קריב] למניעת הפלות בראשות ד"ר אלי שוסהיים, זה אירגון מוכר שעושה דברים חשובים. כפי שמופיע בפרסומים של הארגון הוא מסייע למנוע הפלות, נותן יעוץ לנשים שנקלעו לרגעים קשים אלו, חומרי הסברה, וכנראה גם תמיכה כלכלית בשעת הצורך.
[היא נקראת כך על פי המדרש על פרשת שמות המבאר שמרים נקראה גם אפרת מפני שפרו ורבו ישראל על ידה. מכיוון שמרים הייתה אחת מהמיילדות העבריות שלא הקשיבו לציווי פרעה, והצילה את ילדי ישראל. והמדרש מבאר כי אף תמכה בנשים שהיו זקוקות לכך, כך גם האגודה דואגת לנשות עם ישראל הזקוקות לכך].

לעצם הענין חשוב מאוד שאתם טורחים לברר היטב למי תורמים ולאן הולך הכסף של התרומה כי באמת יש כל מיני שפותחים עמותות שאינן אלא תרמית, ובאמת הדרך כמו שאתם עושים לבדוק האם יש תמיכה של רבנים נאמנים שיודעים ומכירים את המקום שהוא באמת עושה מעשי חסד שהוא מצהיר עליהם עם כספי הצדקה שהוא מקבל וכך באמת הממון מגיע ליעודו הנכון