עונש זה דבר טוב או רע?

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים. אמרו חזל כל מאן דעביד רחמנא לטבא עביד. ואין שום רע יורד מהשמיים. איך זה מסתדר עם כל העונשים שהשם מעניש אותנו על העברות שאנו עושים האם זה לא סותר?

תשובה:

בודאי שזה לא סותר, עונש זה לא דבר רע! עונש בא לכפרה לתיקון או כדי להעמיד אדם בנסיון, כל אלו דברים טובים שנדרשים לנשמה גם אם אנחנו לא מרגישים זאת עכשיו. הגמרא אומרת בפסחים נ' ב' שבעולם הזה על בשורות רעות אדם אומר ברוך דיין האמת, כי לא ניכר לנו טובתם האמיתית, אבל לעתיד לבוא כשנראה איך הכל היה לטובתנו, גם על בשורות רעות כביכול נאמר ברוך הטוב והמטיב. אמנם נכון שניתן להתפלל למידת החסד שבה ימצא לנו תיקון וכפרה בצורה קלה ולא ביסורים וחוליים רעים, כפי שמתפללים על כך בסיום תפילת שמונה עשרה ביום הכיפורים.

שנדע רק טוב תמיד.

הצטרף לדיון

תגובה 1