לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

יחוד עם אשת גוי שבעלה עמה

שאלה:

שלום וברכה. באמצע הלילה (בכביש מבודד) במונית נמצאים נהג גוי ואשתו ועוד גבר יהודי. האם יש בזה איסור יחוד? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אף שבגוי לא אומרים את הסברא שמצינו ביהודי שאין לו איסור יחוד כשאשתו עימו מפני שאשתו משמרתו [לענין שאסור לאשה להתייחד איתו אף שאשתו עמו] מכל מקום הוא משמר את אשתו, ואין איסור לאותו יהודי לנסוע איתם.

מקורות:

עי בתשובת צור יעקב סי' טז, דמסיק להיתר:
"סוף דבר לדינא לע"ד דיש להתיר לייחד כשבעלה עמה דבעלה משמרה בפניה לכ"ע וכן מצאתי בהדיא בחידושי עזר מקודש להגה"צ מבוטשאטש זי"ע הנדפס באה"ז סי' כב וכן הוא בשו"ת בשמים ראש הובא בפ"ת אה"ע סי' ד' ס"ק כ"ג אף דדבריו צריך עיון לפמ"ש עד כה ובפרט מ"ש שם אם היא הוחזקה כל ישראל מי הוחזקו דהא לענין זנות אמרינן בש"ס כתובות לו בשלמא התם שכיחי פרוצין אבל הכא אם הוא הוחזק וכו' משמע דבזנות לא אמרינן סברא דאם הוא הוחזק אבל עכ"פ פסיקא ליה דגם במין בעלה משמרה לכן ממילא מותר ליחד עמה בפני בעלה"
וראה בהרחבה נטעי גבריאל יחוד פרק ו'.