קיבול שכר על לימוד תלמידים

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם יש ערך עבורי כשאני מלמד ילדים תורה במסגרת מסוימת אם אני מקבל על זה משכורת? נפקה מינה למשל לשאלה האם עדיף שאעבוד בלימוד דברי חול, ואז מצד אחד אני לא מזכה ילדים בתורה ומצד שני אני לא מקבל משכורת על לימוד תורה,(בהנחה שיש מישהו ראוי אחר שילמד אותם)?

תשובה:

שלום וברכה,

עדיף ומצווה יותר ללמד תורת ה' לתלמידים. ויש בזה זכות עצומה. ולגבי השכר שמקבלים המלמדים הוזכר בזה היתרים רבים. או בגלל זכר שימור, או שלמקרא מותר לקבל שכר, והשכר הוא כנגד המקרא שמלמד. ויש על מה לסמוך בקבלת השכר, ולכן ברור שיש להעדיף ללמד תורת השם.

בהצלחה.