פגישה עם גרוש בסיום הליכי הגרושין

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה,
שאלתי היא:

האם מותר לרווקה להיפגש עם גבר בסיום הליך גירושין שחי כבר חצי שנה מחוץ לביתו? ועתיד בקרוב ממש לקבל את הגט?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אסור. עליהם להמתין עד שיסיים את הליך הגירושין ואז יוכלו להיפגש.

מקורות:

ראה בשו"ת חות יאיר שנשאל אודות אדם שהיה נשוי לאישה שהיתה חולה סופנית, ורצה בנתיים להשתדך עם נערה אחרת כדי לשמר אותה שלא תינשא לאחר. והחות יאיר כתב שם דברים חריפים על הרעיון. ולמרות שלא היה בכוונתו לקדשה הסתייג מאד מרעיון כזה.

ראה עוד בשו"ת הרי"ם (אבה"ע סי' מא), שו"ת אבני מלואים (סי' כו), שדי חמד (איספת דינים מערכת חליצה סי' א' אות ד'), שו"ת מנחת יצחק (ח"ד סי' עא), שדנו באדם שאמור לחלוץ ליבמתו, האם מותר לו להשתדך לפני שחלץ לה. וכתב השדי חמד שם, שלמרות שאין איסור בזה. "מכוער הוא הדבר".