עני חשוב כמת

שאלה:

שלום רב רציתי לשאול על מאמר חז"ל " עני חשוב כמת " הרי בזמן חז"ל {רבי חנניה בן דוסא וכו } ואף בזמננו רואים הרבים עניים חכמים ולצדיקים שהלוואי ונהיה חיים כמותם ?. {האם גם במאמר הנ"ל נגיד מי הוא העשיר השמח בחלקו ? }

תשובה:

ראשית, אכן יש להגדיר מי הוא הנקרא עני… גם אדם שפרנסתו דחוקה מעט, אינו עני, כל שיש לו לחם לאכול ובגד ללבוש… אנחנו דור קצת מפונק יש לציין… שנית, ודאי מדובר בבחינה מאוד מסוימת, והכוונה לשני אנשים באותה מעלה רוחנית, שודאי העני שבהם שאין לו מה לאכול, נחשב כמת מחמת הרגשתו הרעה וחוסר היכולת שלו להתעלות ברוחניות עוד עקב המרדף אחר המזון וכו'. אבל מי שכלל אינו במעלה רוחנית, הוא ודאי חשוב כמת ועל זה לא דיברו כאן, כבר אמרו חכמים "רשעים בחייהם קרויים מתים"…

שנדע רק טוב בכל התחומים.