חזרה בתשובה בעיר חולון

שאלה:

לכבוד הרב שלום קוראים לי יאיר אני בן 20 מחולון. אני מגיע מבית מסורתי פרסי. לפני כמה חודשים השתחררתי מהצבא (סיימתי שירות התנדבותי) וכעת אני מנסה להתחזק בתורה. לפני הצבא הלכתי לשיעורי תורה אך לא שמרתי שבת, לא שמרתי על העיניים על הברית ולא כיבדתי את המצוות כ"אדם דתי". כעת אני שומר שבת, שומר את הברית והעיניים (במידת האפשר), חובש כיפה על הראש, ציציות, תפילין, מתפלל בשבתות שחרית מנחה ערבית, בבוקר משתדל לקרוא תיקון הכללי, תפילת ערבית מתפלל בבית כיחיד ורואה סרטונים של יהדות ברשתות החברתיות. יש לי הרבה תהיות ושאלות בנושאי הלכה מסורת ומנהגים. לפני שהתגייסתי לצבא הייתי הולך לשיעורי תורה עם כמה חברים והרב עצמו היה מאוד נחמד אך הבעיה היא שהוא החמיר יותר מדי ואני כמתחזק לא יכול להחמיר כבר על ההתחלה (אני לא רוצה שהתורה תעיק עליי, תכביד עליי או שתכניס אותי לחרדות כי כבר שמעתי המון הלכות ומחלוקות ושמעתי גם כי יש להיצמד להחלטות של רב אחד). לכן אני מחפש בחולון רב שהוא פחות מחמיר ואוכל להתייעץ איתו לאחר שיבין את המצב שבו אני נמצא. כרגע אני מאוד מדוכא מחוסר הוודאות. אשמח אם תעזור לי תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר, תנסה לפנות לרב נתן לנדמן מרבני העיר, שיכוין אותך לשיעורים מתאימים. הוא גר ברח' הרב מימון 1. ואולי רעיון עוד יותר מתאים למצבך, תפנה לבית המדרש בית דוד של הרב זילברשטיין, יש שם אברכים נחמדים ורב מיוחד במינו, הם יסייעו לך בנפש חפצה. זה נמצא ברח' ברדיצ'בסקי 9.

בהצלחה רבה מאוד