לבטל הסעה שלא מגיעה בזמן

שאלה:

בני נוסע לתלמוד תורה יום יום בהסעה בזמן ההרשמה חתמתי על התחיבות ל12 חודשים התלמוד תורה מתחיל כל יותר בשעה שמונה וחצי ההסעה מגיעה לקחת אותו רק בשמונה חמישים והוא מגיע לחיידר בסביבות 9 בטופס החתימה לא היו מוזכרים זמנים אבל אני רשמתי אותו להסעה על דעת כך שהוא יגיע לחיידר כל יום בזמן כעת אני רוצה לבטל האם אני מחוייב להמשיך לשלם את התשלום שהתחייבתי או שברור שעל דעת כך שההסעה מגיעה כלכך מאוחר לא התחייבתי?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר ההסעה מגיעה בשעה מאורחת ומביאה את התלמיד אחר תחילת הלימודים, הם המבטלים את החוזה ולא אתה. ברור לכולם שתלמידים מתחילים בשעה קבועה ולא בשעה תשע, ואם הם מביאים בשעה תשע, הם לא עומדים בהתחייבות. ולמרות שלא קבעו שעה, אבל הכוונה ידועה וברורה שהכוונה לזמן של תחילת הלימודים. ולכן אין עליך חובה להמשיך לשלם אם הם לא משנים את זמני הנסיעה.

בהצלחה.