סבתא חילונית שמראה סרטונים לנכדות בפלאפון

שאלה:

שלום וברכה חמותי אישה חילונית ובאה לבקר אצלנו דיי הרבה מידי פעם היא מראה סרטונים לילדים שלי בד"כ של דברים שאין איתם בעיה כמו כלבים וכו' בפעם האחרונה היא הראתה להם סרטונים שקשורים לשנה האזרחית החדשה ולכריסמס חלקם ממש עם עצי אשוח ואמרה להם תראו כמה זה יפה, השאלה שלי כיצד עליי לנהוג במצב כזה? מבלי להכעיס/להעליב אותה אשמח לעצת חכם, בתודה

תשובה:

שלום וברכה

יש להסביר לה שלא בשעת מעשה, אלא פעם אחרת בצורה נעימה לפתח איתה דיון על כל הנושא של האינטרנט היום ונזקיו, ולומר לה שדעתכם והשקפתכם, שכדאי לנתק ילדים לחלוטין מהדבר הזה, ולכן גם דברים חיוביים לא להראות להם. ילדים צריכים להתרגל שטלפון ומחשב הם כלי עבודה ולא כלי בידור. תנהלו דיון נעים ואני מקווה שהיא תבין, ואם מפעם לפעם היא תראה משהו שאין בו נזק ממשי, תבליגו.

ברכה והצלחה ורוב נחת.