מי יזכה לקום בתחיית המתים

שאלה:

מי יזכה לקום בתחיית המתים , שמי אור בן 14 , האם מתכוונים כשאומרים שמישהו שאין לו חלק לעולם הבא הוא לא יקום בתחיית המתים? זה קצת מעצבן בגלל שחצי מהעם שלנו לא יקום אז כמו החילונים והם בגן עדן התחתון אז הם לא יזכו לקום?

תשובה:

שלום וברכה

כל המקומות בהם הוזכר דבר שכזה בגמרא, הכוונה לאנשים הנוהגים במזיד באופן שיש בו חילול ה', אבל רוב החילונים בזמנינו הם הרי תינוקות שנישבו, אנשים שאינם יודעים, ושבויים בחינוך הרחוק שחינכו אותם למרבה הצער, ולאלו בורא עולם ממתין ומצפה שיחזרו בתשובה. אינני יודע מי וכיצד יקום בתחיית המתים, אבל בודאי יקבל כל אחד את שכרו על המצוות שכן קיים, ומי שיספיק ויחזור ודאי יהיה שמח עד מאוד, ומי שלא, בודאי יצטער ויתבייש שהחמיץ את חייו…

ברכה והצלחה בדרך החדשה, המשך להתחזק בלי להתחשב בסביבה ותגדל לבן תורה אמיתי וירא שמים!

שבוע טוב.