מֵסִיר אָזְנוֹ מִשְּׁמֹעַ תּוֹרָה גַּם תְּפִלָּתוֹ תּוֹעֵבָה.

שאלה:

אמקד את שאלתי על אופן מסויים, בשמחת שבת חתן היה מי שדרש בסעודה מעניייני הפרשה, והיו אנשים שהיו מדברים באמצע הדברים, האם יש כאן גדר מֵסִיר אָזְנוֹ מִשְּׁמֹעַ תּוֹרָה גַּם תְּפִלָּתוֹ תּוֹעֵבָה. ?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי אתה צודק, אבל מסתבר שגם בזה הכל קצת תלוי באוירה הכללית ובאופי הסעודה והדרשות… אינו דומה שיעור רציני בבית הכנסת לדרשה באולם סוער וגואש, כאשר הדורש הרבה פעמים מדבר בשקט ולפעמים גם אומנות הדרשה אינה משהו משהו אצלו, וילדים רצים לכאן ולשם וקשה להתרכז, וגם דבריו מעורבים דברי תורה עם דברי חולין ושאר ברכות, לכן לא הייתי רואה את הדברים בחומרה שכזו, וגם לא הייתי גוער באנשים חלילה והעיקר שיהיו שמחות בלב שמח ורגוע.

מזל טוב.