משקולות כושר בשבת – מוקצה

שאלה:

שלום לרב, האם משקולות בשבת זה מוקצה? נגיד להעביר ממקום למקום (משקולות ברזל כמו בחדר כושר) תודה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה כיון שאסור להתעמל בשבת כמבואר בשו"ע בסי' שא, זה נחשב מוקצה של כלי שמלאכתו לאיסור שאסור לטלטל אלא לצורך גופו ומקומו. כלומר אסור סתם להעביר ממקום למקום [או כדי שלא יגנבו או ינזקו וכדומה], אבל אם אתה זקוק למקום בו הם נמצאים בשבת – מותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1