עולם שכולו טוב?!

שאלה:

למה עוה"ב מכונה "עולם שכולו טוב"? מה אם חיבוט הקבר – כף-הקלע – גהינום ועוד?

תשובה:

שלום וברכה

העולם שכולו טוב למיטב זכרוני אמור לגבי "חיי העולם הבא" בו צדיקים יושבים ועטרותיהם בראשיהם ונהנים מזיו השכינה, ולא לגבי התהליך הקודמים לחיי הנצח האלו, בו עדיין אנו מכפרים על כל העוונות. יתן ה' שנדע רק טוב בנגלה ממש.
ניתן גם להוסיף שמן הגמרא במסכת קידושין שהיא המקור שאותו הזכרת נראה שעולם שכולו טוב מדובר על תחיית המתים כמו שמבואר שם [קידושין לט, ב]:
"אמר הא מני רבי יעקב היא דאמר דשכר מצוה בהאי עלמא ליכא דתניא רבי יעקב אומר אין לך כל מצוה ומצוה שכתובה בתורה שמתן שכרה בצדה שאין תחיית המתים תלויה בה בכיבוד אב ואם כתיב (דברים ה, טו) למען יאריכון ימיך ולמען ייטב לך בשילוח הקן כתיב (דברים כב, ז) למען ייטב לך והארכת ימים הרי שאמר לו אביו עלה לבירה והבא לי גוזלות ועלה לבירה ושלח את האם ונטל את הבנים ובחזירתו נפל ומת היכן טובת ימיו של זה והיכן אריכות ימיו של זה אלא למען ייטב לך הלעולם שכולו טוב ולמען יאריכון ימיך לעולם שכולו ארוך"

שבת שלום.