ניתוק קשר עם הורים

שאלה:

שלום וברכה ! האם יש דעה בהלכה שמותר לזוג נשוי לנתק קשר עם הורי הבעל ? אם כן באיזה מצב ?

תשובה:

שלום וברכה

ברור הדבר שככלל אין כל היתר לצער את ההורים ולהמנע מקשר איתם, שהרי יש חובה לכבד אותם – מאכילו משקהו וכו' וכו'… אלו דברים פשוטים. כמובן שכאשר יש משהו חריג שנוגע לשלום בית באופן משמעותי וכדומה או סיבה רוחנית מאוד משמעותית, יש להתייעץ עם רב באופן פרטני.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רב שהתיעצו איתו אמר שקיבל מהרב קניבסקי שליטא
    שזו הוראה גורפת אם השויגער מתנהגת לא יפה
    לנתק מיד קשר היתכן ?

  2. ודאי שלא, הדברים איכשהוא הוצאו מהקשרם… אבל יש לי תחושה שגם את ה קצת מוציא דברים מהקשרם, אם יש בעיה יש לפנות ליעוץ מקצועי ולעשות הכל כדי ליישב את ההדורים שאף אחד משום צד לא יהיה פגוע, גם לא הילדים..