האם יש דרך לעשות בדיקת אבהות?

שאלה:

האם יש דרך כלשהיא, לדעת אם הבת שלי היא באמת הבת הביולוגית שלי. ולא על פי חוקי בית המשפט ומדינת ישראל ?
ואם כן, איך אפשר לבצע את זה ?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אין דרך לעשות זאת. לפי חוק מידע גנטי אסור לבצע בדיקה כזו ללא צו שיפוטי ובאישור של נשיא ביה"ד הגדול שודאי לא יתקבל במקרה של חשש ממזרות. לכן, אפילו אם תבצע את זה באופן פרטי אף אחד לא יוכל לקבל את זה. (תהיה גם שאלה הלכתית על אמינות הבדיקה ואין טעם להרחיב בזה כאן).

רק אדם שיש לו ילד מחוץ לנישואין כך שאין חשש ממזרות, יכול לבקש בדיקת אבהות כדי לאשר או לשולל אבהות.