פסלים בבית – מותר לאשה לזרוק?

שאלה:

בעלי מאוד אוהב לקנות קישוטים לבית בין היתר כל מיני פסלים כמו חיות גם ("מצורפים -פסל אריה ועוד) אני תמיד מחביאה אותם במגירות וגם חלק העפתי מהבית. יש לי מנקה גויה אוכל לתת לה כמתנה? ואם אני חייבת את רשות בעלי לכך? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם מצד ההלכה יש איסור להחזיק את הפסלים האלו בבית, מותר לך להשליך את הפסלים מהבית. אבל אם מצד הלכה אין איסור להחזיק את הפסלים בבית, אסור לאשה לזרוק חפצים ששייכים לבעלה. ואף אם ממדת חסידות ראוי שלא להחזיק, אין היתר לזרוק לבעל את רכושו. וכיון שלהלכה אין איסור להחזיק בבית כפי שביארנו כאן, ורק ראוי להחמיר, אין לזרוק לו מהבית או לתת במתנה לעובדת.