אמירת כהנים על ידי הש"ץ

שאלה:

בתפילה כשמגיעה ברכת הכהנים ויש כמה כהנים צריך לקרוא להם בדרך כלל זה בתפילה עם חזרה … כשעושים תפילה ללא חזרה כגון מוסף והחזן מקרא את כל הנוסח של התפילה בקול והציבור אחריו בלחש האם רשאי החזן או מישהו מהמתפללים שעדיין לא סיים תפילה בלחש לקרוא כהנים או שמא יחשב כהפסק…

תשובה:

המנהג הרווח בהרבה קהילות שהש"ץ קורא כהנים גם כאשר זו חזרת הש"ץ, ממילא גם כאן יוכל הוא לומר כהנים, אבל אחד אחר מהקהל שעדיין באמצע תפילתו לא יאמר כי זה הפסק גמור מבחינתו. אבל אם יש מישהו שכבר גמר הוא יקרא.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קכח ס"ק סג.