שריפת הפתילות מחנוכה, חובה או מנהג טוב?

שאלה:

שלום לרבנים ותודה על כל אתרא קדישא הדין ומסירות של הרבנים המשיבים שלא ע"מ לקבל פרס רציתי לשאול – בעבר הייתי נוהג לעשות מדורה ולשרוף את מותר הפתילות כמובא בפשטות במ"ב. שאתי היא האם זה חובה או שניתן פשוט לעטוף ולהשליך לאשפה? א) האם יש לזה "קדושה" (הנרות הללו קודש הם) או שזה רק איסורי-הנאה? (מצינו בחז"ל ובפסוקים לשון קדושה לא רק כלפי חפצי-קדושה אלא גם איסורי-הנאה ואמכ"ל) ב) האם זה מהנשרפים שלא ניתן להשליך?

תשובה:

שלום וברכה

עיקר הטעם לשריפת הפתילות הוא כדי שלא יבואו להשתמש בהן שוב אחר שהוקצו למצוה, בזמנינו שזה לא בין כך לא מקובל, זה יותר מנהג ופחות חובה, ואפשר לעטוף היטב בעטיפה שאינה שקופה ולזרוק לפח בדרך כבוד כמו כל תשמיש מצוה.

מקורות:

עי' שו"ע סי' תרעז סעי' ד. ועיין בשו”ע או”ח סימן כ”א ובמשנה ברורה סק”ו. ועיין במשנה ברורה סימן תרל”ח ס”ק כ”ד, ובסימן תרס”ד סעיף ד’.