גזיזת ציפורני הידים והרגלים באותו היום

שאלה:

שלום רב כהמשך לשאלתי בדין גזירת צפרנים לפי הסדר האם זה שייך גם כשנוטל צפרניו בידו שיש להקפיד לא ליטול בידיו בצפרנים הסמוכות. וכן האם יש להקפיד לא ליטול בידו מידיו ורגליו באותו יום?

תשובה:

במגן אברהם סי' רס מביא מהמגיד מישרים שלא לגזוז ציפורני הידים והרגלים באותו היום, וכן הובא במשנה ברורה שם ס"ק ו. אמנם במחזיק ברכה שם לחיד"א ס"ק ד הובא שהאר"י ז"ל לא הקפיד על כך. וראה תוספות חיים על החיי אדם כלל א שהמחמיר בזה תבוא עליו ברכה.

אינני יודע חילוק בין גזיזה ביד או בכלי.