ברכת כהנים בתפילה קצרה

שאלה:

במנין מצומצם קורה לעתים קרובות שאין תשעה שיענו לברכות הש״צ בחזרה, כי לא כולם שמים לב לענות וגם אחדים נמצאים במקום שאסור להם לענות וכו׳, ובכן מתפללים לפעמים בלי חזרה, הש״צ מתפלל בקול רם עד הקדושה וברכת האל הקדוש וממשיך בלחש. האם רצוי שיקרא בקול רם מ״רצה״ עד ״יהיו לרצון״ הראשון וגם יאמר ברכת כוהנים בלי כוהן ?

תשובה:

שלום וברכה

הוא לא יאמר ברכת כהנים בלי כהן, אבל אם הכהנים כבר סיימו תפילתם יכולים לברך ויש שהקלו בזה גם באופן שהם אוחזים עם החזן בברכת ההודאה, אבל אם הם בברכה אחרת לא יברכו. עצם הענין אינו מוצלח ויש לעשות הכל שיהיה מנין כהלכה.

מקורות:

ראה כף החיים סי’ קכח ס”ק ד, וכתר כהונה סי’ א, ורב פעלים ח”ג סי’ ד.