להתעסק עם בנק בחו"ל ללא ידיעה האם הבנק בבעלות גויים

שאלה:

עד כמה יש לחשוש בבנקים בחו"ל משום איסור ריבית? ככל שלא ניתן לברר מי הם הבעלים ניתן לסמוך על כך שככל הנראה הם נוכרים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בחברה ולא באדם פרטי, יש להקל להתעסק עם הבנק גם ללא בירור. כיון שזה איסור דרבנן ויש להקל.

אם מדובר באדם פרטי – אם הוא מלווה להם, יש להקל גם ללא בירור. כיון שהם הלווים והם חברה בע"מ והרי זה ריבית דרבנן. ואם הוא לווה מהם, הרי זה ריבית דאורייתא, ומעיקר הדין צריך לברר. ונהגו העולם להקל גם בזה וצ"ע מדוע נהגו כן.

בהצלחה.

מקורות:

כן השיב לי הגאון הרב בצלאל וקסלשטיין שליט"א.