בניית גשר מעל חצר השכן

שאלה:

שלום רב ברשותי חצר גדולה שניתן לבנות עליה יחידות דיור, אבל האפשרות היחידה לגשת אליה היא על ידי שאבנה גשר מעל חללה של החצר של השכן למטה, מדובר על ששים וחמש סנטימטר הסמוכים לקיר, שאינם לוקחים לו שטח של סוכה, ואינם מאפילים לו על חלון או כעין זה, ובכל זאת השכן מתנגד באומרו שאינו מעוניין שישנו מאומה מאיך שנראית החצר כעת, השאלה היא האם בכהאי גוונא כופין על מידת סדום וסירוב זה אינו נחשב סיבה מוצדקת למנוע ממני [שאני שותף כמוהו באויר החצר] להשתמש במקום, או שבזכותו למנוע את הבנייה אף שלא מובן מה טעמו בזה. יש לציין ששאלה זו אינה פסק למעשה, אלא מקדימה בלבד, ונועדה לחייבו לגשת יחד לבית דין לברר את הצדדים לאמיתה של תורה [הוא לא מוכן לבוא סתם].

תשובה:

שלום וברכה,

אם בניית הגשר במפלס שלך ולא נכנס לתוך המפלס של השכן התחתון, וכן אין האפלת חלון, אין באפשרותו למנוע ממך את בניית הגשר.

בהצלחה.