לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הרמז בפרשת מקץ לחנוכה

שאלה:

האם פרשת מקץ חלה תמיד בחנוכה? ואם כן האם יש לזה מקור או שפשוט זה הקביעות בלוחות השנה? יישר כוח

תשובה:

שלום וברכה

פרשת מקץ תמיד חלה בחנוכה, ובספרי חסידות האריכו הרבה על ההקשר בין פרשה זו לחג החנוכה. ידוע גם הנוטריקון בסוף הפרשה בפסוק וטבוח טבח והכן, כאשר המילה הכן והח' שלפניה הן אותיות חנוכה ויש שכתבו מכאן מקור לסעודות חנוכה ועוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה מהרבנים. זה אמנם כך ברוב השנים אך לא השנה. שנים בהם יום א' של חנוכה חל ביום ו' הרי זה ערב שבת וישב ויום ב' חנוכה הינה שבת פרשת וישב.